>

divendres, 6 d’abril del 2007

Indian Pale Ale


L'equip format per: Miquelino, David, Moreu, Jordi (suport psicològic i etiquetatge) i Víctor vam aconseguir embotellar el passat 4 d'Abril la nostra primera cervesa feta a casa: la IPA "Sterna"

Es tracta d'una IPA (Indian Pale Ale): cervesa d'alta fermentació, és una Ale anglesa que tradicionalment tenia molt contingut alcohòlic i era molt llupolitzada per poder suportar el viatge d'Anglaterra a la India al llarg de la ocupació Britànica. Un cop arribada allà s'havia de rebaixar amb aigua (més informació: IPA)

Tot i això, nosaltres l'hem fet amb poc grau alcohòlic (als voltants de 3,5º) donat que hem embotellat amb una densitat força elevada (la veritat no tenim molt clar perquè la fermentació ha parat quan la densitat encara és tan elevada).

Però bé, com a dades tècniques per a qui es pugui animar a fer-ne: hem utilitzat els kits d'iniciació que es venen per internet (amb dos cubells -el de fermentació i el d'embotellat- densímetre, termòmetre, malt llupolitzat -en el nostre cas IPA-, xapes, màquina per posar xapes,etc...)

No vam afegir el llúpol extra més que uns segons per tal que la cervesa no quedés molt amarga. Vam començar la fermentació amb una densitat de 1040 i l'última lectura va ser de 1014. Vam afegir 130 g. de sucre per fer el gas (en un total d'uns 20 litres, així que aproximadament fa uns 6,5 g/l).

En total hem embotellat 38 ampolles, 28 de 0,5 litres i 10 de 0,56 litres.
Ara la cervesa estarà un parell de setmanes madurant i desenvolupant el gas fins a poder beure-la. Veurem que tal va!
P.D: he afegit una galeria amb algunes fotos que vaig fer del moment de l'embotellat.

Etiquetes de comentaris:

11 Comments:

Anonymous Anònim said...

Quan es fa el tasteig???

Tindreu que enviar ampolles de promociò no???


Jo la vull tastar i no valen excuses, si t'has de quedar sense ampolles per tu et fots, però els clients (jo en aquest cas) l'han de tastar.

Que maravellos es tenir temps!!!!!

dj. d’abr. 12, 02:35:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

La lum de les fotos i el lloc triat per fer la cervesa son els que indicaven al manual del kit???

Vull dir si es un requisit que sigui al lavabo i sense llum???

Es que soc profà en la materia...

dj. d’abr. 12, 02:44:00 p. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

No, no són un requisit...ni el lavabo ni la llum: lo del lavabo és perquè fotre un bidó de 23 litres de cervesa fermentant al menjador de casa...casi que no. La llum es perquè les fotos són del meu mòvil,

De fet, parlant en serio, els requisits més importants són de temperatura i esterilització.

I no porta molt de temps! un parell d'horetes el primer día, i una horeta per embotellar.

dj. d’abr. 12, 03:46:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Les xapes li donan un estil molt profesional.
Quan de temps es pot mantenir una d'aquestes cerveses?
A quan surt (en € ) cada cervesa? vull dir, es molt car el kit??

A la propera sortida hauries de portar alguna de mostra.

OhhUhh!!

dv. d’abr. 13, 07:58:00 a. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

Je, la cervesa un cop madurada aguanta 7-8 mesos, ja et dic jo que aquest no será el problema :D

El Kit val al voltant del 80 €, però només la primera vegada, després ja només pagues els malts perquè ja tens tots els estris necessàris, i cada kit de malt val sobre el 25 €. Així que com que surten uns 20 litres et surt a un pèl més d'un € per litre...

A la propera sortida si la birra està llesta ja en protaré una :D

dv. d’abr. 13, 09:27:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

la verdad, conozco pocas personas en mi vida con una inquietud llevaba al extremo. Fabricando birra en casa? hay indicios de una nueva ley seca? si fuera si, podemos decir que tenemos el suministro asegurado? que tal un próximo kit para fabricar whisky, o mejor licor de cannabis? teniendo en cuenta que el THC es liposoluble, solo hay que encotrar un medio aquoso potable para disolverlo....
sole

dt. d’abr. 17, 09:27:00 a. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

Sole! tranqui que tenemos reservadas unas botellas para llevarlas el viernes al Casal después del partido Tanga. Por cierto, tengo 4 plantas preciosas de las semillas que me diste: gracias !

dt. d’abr. 17, 10:16:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Si i que estan vives gracies a que jo les rego :)perque amb el tema birra han passat a 2a prioritat a la casa.... ;P

dt. d’abr. 17, 02:01:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

como coño puedo firmar como sole, que es eso de una cuenta google?anyway. Encara, la vida es questió d prioritats, i jo ara encara que pugui sembla mentida ja no fumo peta desde fa una temporada. Vaig observar que perdi capacitat de concentració i sobretot memòria, i ara qie estic un periode estudiantil, es un punt a tenir en consideració. De totes formes, quan arribi l'estiu.....me oienso fumar hasta los geranios de la terraza.

sole

dv. d’abr. 20, 09:32:00 a. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

Blogger está ligado a gmail, el servicio de correo de google. si te interesa tener otra cuenta de correo te mando una invitación (solo se puede entrar en gmail por invitacion).

dv. d’abr. 20, 03:34:00 p. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

Diem, després del tast, que ens queden alguns detalls tècnics que pulir. Però ja tenim en marxa el segón intent.

dl. d’abr. 23, 01:05:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home