>

diumenge, 4 de maig del 2008

Receptes convidades I: una proposta per fer crema de carbassa

Post íntegrament redactat pel Palau. Jo només copio, enganxo, i afegeixo que l'he tastat i és espectacular.

Ingredients (per fer una olla de 26 cm):
1 carbassa
2-3 grans d’all
3-6 cebes (en funció de la mida). Pot ser de la tendra o de la normal.
Sal
Oli d’oliva
3-4 fulles de llorer
2-3 branques mitjanes de farigola
Aigua

Aclariment: aquells que no us agradi l’all i/o la ceba no patiu, jo faig aquesta recepta habitualment per gent que odien totes dues coses i els convenç el resultat.

Posem l’olla a foc suau i hi aboquem un bon rajolí d’oli d’oliva. Seguidament, pelem i tallem els alls i els afegim a l’oli. Mentre vigilem que els alls no es cremin (si això passa, els retirarem del foc per evitar que es tornin amargants), acabarem de pelar i tallar les cebes. Les posem a coure, juntament amb el llorer, la farigola i un bon grapat de sal (compte amb les quantitats, però) per tal que la ceba comenci a suar.

Pelem i tallem la carbassa a daus d’entre dos i tres centímetres de costat, aproximadament. Quan tinguem tota la carbassa preparada, l’afegim a l’olla i la deixem coure fins que estigui tova, vigilant que no s’hi enganxi res.

Quan la carbassa estigui al punt, rectifiquem de sal i afegim aigua fins la quantitat que vulguem de crema i deixem coure aproximadament una hora.

Quan la carbassa estigui prou tova com per desfer-la sense esforç amb la cullera de fusta, pararem la cocció i retirarem el llorer i les branques de la farigola.

Seguidament triturem amb el “minipimer” fins que quedi una textura fina. Si volem filar prim, pot passar-se la crema pel “xino”.

Tastem la crema per si cal rectificar de sal, ja que un cop trinxada encara pot bullir una mica.

Consells:

1) la cocció des del primer moment serà millor si mirem de tenir l’olla tapada.

2) si no volem haver de perdre el temps retirant el llorer i la farigola, podem fer-ne un farcell amb fil alimentari abans d’abocar-ho.

3) si no tenim prou carbassa o si volem obtenir una crema més espessa, s’hi poden afegir una o dues patates (a gust del cuiner/a).

P.D: dedicat a les verdures del Han Polo, que es passen el dia a la banyera (curiositat: també t'envien carabasses?)

Etiquetes de comentaris:

6 Comments:

Anonymous Anònim said...

Per fi, un post tel·ligible!!! A partir d'ara faras la recepta del mes o de la setmana!?
He de passar per casa vostra a tornar comics i pelis, puc molt bé venir a sopar crema de carbassa ;-P

dl. de maig 05, 03:57:00 p. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

Dona, un que no escric jo, i resulta que és l'intel·ligible... gràcies!

La crema de carbassa jo l'he perfeccionat aquests dies de permís de paternitat. No és com la del Palau, però no està malament.

Així que quan vulguis.

dl. de maig 05, 05:09:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Can Clara es convertirà en el nou Bulli!!!!

Espero que no perdin el cap amb els preus, encara que al començament han de donar de menjar gratuitament als futurs estomacs agraïts que han de cimentar el seu mite i llegenda!!!!!

On s'ha de trucar per resevar taula??

dc. de maig 07, 11:06:00 p. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

6Q t'has flipat.

dj. de maig 08, 09:39:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

I sense fumar ni beure res!! Ja em pasa, em sembla que em falta alguna substància d'aquestes que regulen i limiten el cervell.

En resum, anades d'olla.

ds. de maig 10, 12:36:00 p. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

Has de començar a plantar. S'accepten d'altres receptes per enriquir el bloc.

ds. de maig 10, 01:59:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home