>

dimecres, 17 de setembre del 2008

Backup strategies

Ara, mentre posava un comentari al post sobre Ubuntu, se m'acaba d'acudir que no se com fa la gent (feu) les còpies de seguretat...perquè tothom en fa, no?

Jo a casa tinc un disc dur portàtil (de més GB dels que necessito) i faig servir un programa de copia de seguretat gratuït (freebyte backup), molt senzill, que em fa backups incrementals sense cap mena de compressió.

D'aquesta manera, un cop al mes (aprox.) faig una còpia de seguretat en no més de 5 minuts (òbviament, la primera que vaig fer em va portar poder una hora, però ara al ser incremental, només copia el que ha canviat després de l'últim backup). Amb això, de moment en tinc més que suficient, però m'estic pensant molt seriosament de tenir també algun backup online en el futur.

Tinc curiositat per saber què feu servir vosaltres, no se si la meva visió del tema és distorsionada després de treballar a MAST.

P.D: 6Q compte amb els comentaris, no et deixis anar, sense tenir en compte que ets l'únic Tech Manager especialista en backups (entre d'altres coses) que llegeix el blog.

Etiquetes de comentaris:

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

Amb el recent canvi d'ordinador he hagut de fet una copia en un disc extern per pasar-ho tot PC al Mac. Abans d'això la darrera còpia de segureta la vaig fer fa 3 o 4 anys en un DVD.

El Mac porta un programa propi per fer còpies de seguretat en discs externs. El vull fer servir, però encara no m'ho he mirat.

Per cert, saps que aquests discs durs externs tenen data de caducitat? A un company de feina se li va espatllar el seu i els de Toshiba li van explicar que tots porten un component que al cap d'uns anys (5 en el seu cas) deixa de funcionar i es carrega tot el disc, fent-lo irrecuperable. Curiós, oi.

dc. de set. 17, 11:49:00 p. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

No ho havia sentit mai... lo de la còpia en DVD te tela :) jo també feia sevir CDs fins fa un any aprox, però el volum de coses a guardar ha augmentat tant que ja no és viable (de fet, bàsicament per les fotos i la música).

dj. de set. 18, 09:25:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Gràcies per l'avis, però com diu el refran "En casa del herrero, cuchara de palo".

Fa més d'un any que no faig copies de l'ingent quantitat de fotos, pelis, música i llibres electronics que tins a la meva màquina, i això que ja he tingut que recuperar dades d'un disk espatllat.

Jo també feia com tú, ho copiaba a un disk dur de la mateixa manera que tu. Hi ho feia amb un software que deixaba els fitxers en el mateix format que hi son originalment, d'aquesta manera no necessites el software per restaurar dades, es pot fer un cut&paste. No se si el teu ho fa igual.

L'alternativa del DVD (el CD ja no hi entra) es la habitual, per preu i disponibilitat, però la seva fiabilitat es molt dubtosa, ja que el substrat que mantè les dades es deteriora amb facilitat i fa que no sempre sigui possible llegir-lo, sobre tot en condicions d'humitat, pols i temperatura una mica (molt poc) extremes.

En quan a la durabilitat dels discs durs, jo crec que el de Toshiba no parlava en serio. L'unica limitació es la seva garantia, d'uns dos anys, però si fos veritat el tema dels 5 anys ja s'hauria ensorrat el mon.

N'hi han discs durs amb mes de 5 o 6 anys funcionant sense parar, ni perpectives de fer-ho.

De discs durs n'hi han de tipo Enterprise (testejats per treballar 24x365) i Home (per no més de 8x5). Normalment, i simplement per el preu, som més barats, tots els PC's i molts servidors montan de tipo Home.

Si no li donem cops, el mantenim a una temperatura normal i de tant en tant els conectem i els llegim, el disc extern es de les millors opcions avui en dia.

A més es poden complementar amb les opcios de discs Virtuals que oferexien Microsoft i altres per copiar dades a Internet, sense cap tipos de garantia, però gratis.

Amen!!!

dj. de set. 18, 10:54:00 p. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

Bueno, no m'he perdut :)

Si, el software que utilitzo també fa com el teu, copia en format original Windows, no cal el software per recuperar-los.

Em quedo més tranquil amb el tems discos també, que ara tinc moltes fotos que no vull perdre.

Això de "en casa de herrero, cuchillo de palo" és una clàssic, aquí, amb una infermera a casa, la meitat de les vegades li falten gases, o esparadrap, o el que sigui...

dv. de set. 19, 12:39:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

1. Que m'haig de comprar?
2. Quan costa?
3. Que haig de fer hem el nque m'he comprat?
4. Perquè m'ho he comprat?
5. Que es això del Beicon?

dv. de set. 19, 10:45:00 a. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

Pero que dius!!!

Que és això del beicon?????

Tu fas còpies de seguretat o no?

dv. de set. 19, 11:26:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

El tema de la durabilitat dels disc durs fa referència només als externs, no pas als que van dins dels PCs. Segons el meu compnay, el servei tècnic de Toshiba li va posar per escrit en un mail. Potser em va prendre el pel..

dv. de set. 19, 10:24:00 p. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

Wow, a mi em sona a presa de pel, però si es veritat e´s la hòstia. No se quants anys te el meu :) deu tenir un parell.... d'aquí 3 anys sabrem si t'havia pres el pel :)

ds. de set. 20, 12:40:00 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home