>

divendres, 1 de febrer del 2008

Sterna 3.0 Grand Cru

Ja tenim a punt d'embotellar la tercera versió de la nostra cervesa feta a casa: la "Sterna 3.0 Grand Cru", segons els fabricant dels kit de malt, una cervesa daurada, amb cos, un aroma picant i un lleuger regust afruitat.

Si ens surt bé, el resultat final hauria de tenir un 8,0 % d'alcohol, la cervesa més potent que hauríem fet fins ara (tot i que serà impossible de saber a no ser que mesurem la densitat final després d'haver embotellat).

Ara mateix, després de la fermentació de 10 dies el grau està ja al voltant dels 5,5%: la formula que he trobat és la següent: (Densitat Inicial - Densitat Final) x 105 x 1,25 = grau alcoholic % prenent en el nostre cas una DI= 1056 i una DF = 1014 (la maledicció del 14 ens persegueix en totes les Sterna: tot i que els kits detallen que la densitat final hauria de ser 1010, mai hem aconseguit baixar de 1014)

Aquesta Sterna té dues característiques especials: és la primera en la que hem afegit el sucre directament al cubell de fermentació (en les anteriors no tiràvem el sucre fins que no embotellàvem) i és la cervesa en que hem aportat més sucre (750 grams per 18 litres, i encara hem d'afegir fins a 1Kg que és el que recomanava en el malt)

Això vol dir que per una banda la densitat inicial ha estat més elevada que en totes les altres (1056 contra l'estàndard 1040 donada la presència de sucre en el malt) i que els grams per litre de sucre seran també molt més elevats (en total 1000 grams per 18 litres fan 55 grams per litre contra els 6,5 de l'altra vegada) tot i que els que faran la carbonatació, els que hem d'afegir encara, seran només 250 grams per 18 litres (13,8 g/l, encara més del doble que la última vegada)

Espero que no ens explotin les ampolles, i que la maduració/carbonatació (aquesta vegada de 6-8 setmanes) sigui correcta.

En resum:

Malt Llupolitzat "Grand Cru" de baixa fermentació.

-Densitat en embotellar: 1014 (si no canvia d'aquí al dissabte) ------> no va canviar
-Densitat en iniciar la fermentació: 1056 (degut a l'elevada presència de sucre en el malt)
-Sucre: 55 g/l (uns 1.000 grams per un total de 18 litres si no canviem d'idea d'aquí a dissabte)-----> finalment vam afegir 135 grams als 750 que ja tenia fent un total de 885 grams, una mica menys de 50 g/l. (7,5 g/l per la carbonatació)
-Total embotellat: està per veure, actualitzaré el post el Dilluns.--------> 18 litres, 32 ampolles de diverses capacitats.

Seguiremos informando.














A la foto s'aprecia la primera ampolla de la nova Sterna 3.0 Grand Cru.

Etiquetes de comentaris:

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

Espero que aquesta me la pugui veure per gust i no per compromís.

dv. de febr. 01, 11:51:00 a. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

Difamador!

La segona ja no s'havia de veure per compromís... la vas tastar?

dv. de febr. 01, 12:01:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Bé jo tasar-la no l'he tastat però si que haig de dir que aquesta fa molt bona oloreta i te un color torradet cada vegada mes maco, no si al final tants dies al forat del rentaplats..-como que m'estic acostumant a veure-la decorativament i tot ;P

dv. de febr. 01, 03:14:00 p. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

Jo l'he tastat i el gust no és dolent. A veure que tal després d'embotellar i les 6-8 setmanes de maduració/carbonatació...

dv. de febr. 01, 03:39:00 p. m.  
Blogger Sra. Saeki said...

Jo no he tastat les altres, així que espero que si em convideu a la inauguració del pis, me la deixeu tastar!! Per cert, com pot ser que tingueu temps de fer un trasllat, pintar, etc.. i a més fer cervesa?

dv. de febr. 01, 03:40:00 p. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

Bé, lo de la cervesa no és molt complicat... i ho vam fer abans de traslladar-nos.

dv. de febr. 01, 04:13:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Quina descripció més técnica!!!

Si a més es pot beure segur que pots optar al Nobel de Química!!

Com sempre, a veure si aquesta la podem tastar i pot arribar al grau de "mítica".

No et cansis!!

dg. de febr. 03, 11:17:00 a. m.  
Blogger jeffreyabbot said...

Pues l'altre dia les decisions eren de tot menys tècniques. Per decidir quant de sucre li afegíem per carbonatar només ens va faltar tirar un dau... però bueno, ja està madurant (6-8 setmanes) i a veure que tal

dl. de febr. 04, 11:36:00 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home